Azt lehet mondani, Szöulban és más városokban is, megszámlálhatatlanul sok kávézó van. Ugyanakkor a hagyományos kultúra egy része a tea, ami eleinte a buddhista szertartások alapvető eleme volt, később pedig jobban elterjedt. A modern mindennapokban a hagyományos ceremóniája nyilván nagyban visszaszorult, de ha Insadong és Bukchon környékét vesszük, sok teaházat találhatunk még mindig. Mindenféle kávézókban is lehet persze teákat kapni, de kicsit más az, mikor az ember elviteles papírpohárban kap egy leforrázott filtert, meg az, amikor kijön külön a kancsó forróvíz, a teafű, a csepegtető, a homokóra vagy digitális stopperóra, illetve a hagyományos édességek.
Itt ugyanis nem szokás a teába cukrot, édesítőt tenni, hanem a tea ivása közben esznek mellé falatnyi édességeket, amik kifejezetten erre a célra készültek, illetve szárított gyümölcsöket.
Mentatea, édesítőnek fent pedig szárított jujube Bukchon egyik teaházában
Egy kis bemutató csészékből és teaszertartáskor használatos edényekből
Egy különlegesség!
Hallabong - Jeju-szigetéről származó citrusnövénnyel ízesített tejes teaIgen, a tejes tea nagyon megy itt! Először furcsa, de az egyedi íze miatt itatja magát. Ezt nyilván nem én csepegtettem :)
Ezt viszont csepegtettük, itt homokóra helyett a stopper látható. A golyók pedig ddeok (rizsmassza) krémmel töltve, nagyon finom!
Ez az utóbbi kettő egyébként az Osullok nevű teabolt és teázó lánc kínálatában található meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése